Home Custom

BOXSOL

Logo van png naar vector

Klant: Flee Events

Product: Herontwerpen van logo

Logo van Flee Events van png naar vector bestand herontworpen.

Ferry Los van Flee Evenst kwam met het verzoek of ik zijn logo kon herontwerpen als vector bestand. Flee Events was namelijk alleen in het bezit van zijn logo als png formaat. Het bestand was daardoor niet geschikt om te kunnen gebruiken om onder andere zijn bedrijfskleding te laten bedrukken.

Met herontwerpen van het logo vanuit een png bestand bedoelen we eigenlijk dat we het originele bestand gebruiken als template en hieroverheen het nieuwe bestand maken als vector.

Waarom is het belangrijk om je logo in een bestand te hebben wat als vector bestand opgebouwd is.

Een vector bestand is simpel gezegd opgebouwd uit paden en punten die met behulp van een algebraïsch raster met elkaar verbonden zijn.

Png bestanden vallen onder pixelbestanden waarbij het mogelijk is om transparantie toe te passen. Pixelbestanden bestaan uit allemaal kleine pixels die duidelijk zichtbaar worden als je hierop inzoomt. Het aantal pixels is dan weer afhankelijk van de resolutie. Als je dan het bestand wat ontworpen is voor een logo op het internet wilt vergroten voor bijvoorbeeld een spandoek, dan is dit png bestand meestal van een te kleine resolutie. Het png bestand zou anders te groot zijn voor het doel op internet.

Een pixelbestand zoals een png of jpg ,zijn nog meer bestandsformaten, zijn zeer geschikt voor foto’s, maar indien het bestand te klein is voor de toepassing worden deze snel pixelig. Ookwel beschreven als blokkerig.

Flee Events voetbal3daagse

Nadat Ferry tevreden was over het logo kregen we het verzoek om ook een vector bestand met als bestandsindeling eps te maken voor de voetbal3daagse. Hieronder ziet u het bestand zoals het eruit ziet in de ontwerp software. De rode punten en lijnen zijn de paden en punten waaruit het vector bestand is opgebouwd.

Flee Events voetbal3daagse
eps vector bestand

Foto geblurd i.v.m. privacy van de deelnemers

ontwerp aangeleverd voor t-shirt flee events voetbal3daagse - Boxsol promotie materiaal